Groen: wat gaan we doen (9)

Wekelijkse update werkzaamheden openbaar groen

Winter in groen: Alhoewel het tot nu toe nog maar nauwelijks wil winteren, zijn onze medewerkers zijn nu toch vooral bezig met het winterzaagwerk. Dat betekent dat er ook in deze week her en der druk wordt gezaagd aan bomen en struiken langs de weg en in bosplantsoen en singels. In singels en bosjes is de reden hiervoor het verjongen van de beplanting. Afgezaagde heesters, struiken en sommige boomsoorten lopen in de meeste gevallen in het voorjaar weer opnieuw uit; maar zijn dan wel lager. Planten die blijven staan krijgen meer ruimte; en het licht kan de bodem beter bereiken, waar de kruidenlaag weer voordeel van heeft. Van dit laatste profiteren vervolgens allerlei insecten en dat komt uiteindelijk de biodiversiteit ten goede.

Noord – Ezinge – Nijeveen

Het team Noord-Ezinge-Nijeveen is bezig met zaagwerk in Nijeveen en in het noordelijke gedeelte van Meppel. Het team gaat door met het onderhoud van de leilindes in hun wijk.

Oosterboer - Rogat

Ook het team Oosterboer is deze week in hun wijk aan het zagen. Het team gebruikt hierbij een hoogwerker. Zij snoeien deze week bomen aan de Bevrijdingslaan/Bezettingslaan en omgeving.

Centrum - Koedijkslanden – Berggierslanden

Dit team is eveneens bezig met het zaagwerk op verschillende plaatsen in hun wijk. Door het zachte weer begint dit team ook weer met schoffelen. Voor diverse klussen is dit team ook in de rest van hun wijk te vinden. Zo voert dit team bijvoorbeeld ook de dieren in de hertenkampen van Meppel en Nijeveen.

Algemeen

Dit team werkt door de hele gemeente heen en werkt aan verschillende klussen. Deze week is het team bezig met zaagwerk op verschillende plaatsen in Meppel. Verder worden er in Meppel, waar nodig, bulten met klein groenafval opgehaald.