Groen: wat gaan we doen (11)

Wekelijkse update openbaar groen

Het is nog steeds winter. Maar wie naar buiten kijkt of er op uit trekt, krijgt een andere indruk. De bollen bloeien volop en de bomen en struiken beginnen alweer uit te lopen. In het groen is het bijna gedaan met het winterzaagwerk. Langzaamaan komt nu de overgang naar het onkruid schoffelen.

Vorige week is nieuwe beplanting binnengekomen. Enkele teams zijn nog aan het planten. Ook wordt gestart met het aanbrengen van bokashi in heestervakken. Bokashi is gefermenteerd blad. Als hiervan een laag tussen heesters wordt gestrooid geeft dat niet alleen extra voeding aan de bodem; maar wordt ook de groei van onkruid sterk afgeremd.

Werkzaamheden teams

Noord - Ezinge - Nijeveen

Het team voert zaagwerk uit in Nijeveen en in het noordelijk deel van Meppel. Daarnaast start het team met het aanbrengen van bokashi.

Oosterboer - Rogat

Het team zaagt en snoeit met behulp van een hoogwerker in de omgeving Brandemaat. Daarna volgen plantwerk en het verspreiden van bokashi tussen heesters.

Centrum - Koedijkslanden - Berggierslanden

Het team schoffelt, snoeit en plant. Ook dit team gaat aan de slag met bokashi. Voor diverse klussen is het team ook elders actief. Zo verzorgt dit team ook de dieren in de hertenkampen van Meppel en Nijeveen.

Algemeen

Het team werkt aan verschillende klussen door de hele gemeente. Deze week verdeelt het team bokashi over de verschillende teams. Verder worden waar nodig bulten met klein groenafval opgehaald.