Afvalkalender 2019 alleen digitaal

In december ontvangt u geen afvalkalender op papier meer in uw brievenbus. Inwoners van de gemeente Meppel kunnen deze digitaal gebruiken. Dat kan via de gratis app Meppel afval of u kunt de digitale kalender downloaden via www.meppel.nl/afvalkalender. Wie toch graag een papieren kalender wil, kan hem zelf downloaden en printen.

App: Meppel afval

De gratis app bestaat sinds 2015 en is inmiddels door 34% van de inwoners in gebruik. Het is mogelijk de app zo in te stellen dat hij een melding geeft als een bepaalde afvalsoort wordt opgehaald bij u in de straat. Ook bij (tijdelijke) veranderingen wordt u op de hoogte gebracht met een melding.

Nieuw: afvalscheidingswijzer

Nieuw in de app is de afvalscheidingswijzer. Hierin staat per afvalsoort wat erbij hoort. De Meppel afval app is gratis te downloaden voor iPhone en Android.

Waarom geen papieren kalender?

Steeds meer mensen maken gebruik van een smartphone. Ook de gemeente Meppel werkt steeds meer digitaal. Met de app kunnen wij onze inwoners sneller informeren als er wijzigingen zijn. Daarnaast bespaart het geld en papier. De productie en verspreiding van papieren afvalkalenders is erg duur omdat ze verschillen per route en gebied. Wilt u toch graag een papieren versie van de kalender ontvangen? Belt u dan met de gemeente via 14 0522, dan sturen wij u begin januari 2019 een kalender toe.

Kalender 2019 vanaf 28 december beschikbaar

De digitale afvalkalender 2019 is vanaf 28 december te downloaden. Als u de app heeft geïnstalleerd, ontvangt u automatisch wijzigingen.