Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen 2024

kent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient? Overal in Nederland, ook in de gemeente Meppel, zetten mensen zich in voor de samenleving. Vaak onopvallend en achter de schermen. Deze personen zouden best in het zonnetje gezet mogen worden.

Persoonlijke bijzondere verdiensten

De meest waardevolle waardering is het toekennen van een Koninklijke Onderscheiding of ‘lintje’. Iedereen mag zo’n lintje aanvragen. Iemand kan een lintje opgespeld krijgen als sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide. Vrijwilligers die zich 15 jaar of langer onbaatzuchtig inzetten voor organisaties op gebieden als sport, kunst, cultuur, kerkelijk leven of natuur, kunnen in aanmerking komen voor een lintje.

Voorstellen persoon

Wanneer u vindt dat een persoon, bedrijf of vereniging een Koninklijke onderscheiding verdient, kunt u dit doorgeven aan de gemeente waar de persoon woont of waar het bedrijf of de vereniging gevestigd is. Iemand voorstellen voor 2024 kan tot en met 1 juli 2023. Op deze pagina leest u meer informatie hoe u iemand kunt voordragen en wat de voorwaarden zijn.