Aan alle inwoners en medewerkers van organisaties en bedrijven in Meppel

Sinds maart hebben we te maken met maatregelen om verspreiding van het coronavirus in ons land te beperken. Deze situatie zal ook de komende tijd veel van ons vragen. Het is fijn om te merken dat de meeste Meppelers zich aan de regels houden. We realiseren ons dat het niet altijd prettig is om afstand te houden en te worden beperkt in je sociale contacten. Terwijl elkaar ontmoeten, elkaar gezelschap houden en ons verbonden met elkaar voelen, zo belangrijk is.

Respect & waardering

Dat is niet alleen belangrijk voor onze eigen gezondheid, maar zeker voor de medewerkers in de zorg. Er wordt veel van hen gevraagd en zij zetten zich in met hart en ziel. Laten we uit respect voor de mensen in de zorg de regels in acht nemen. We zijn blij dat de contactberoepen weer kunnen werken en dat de horeca weer open is. Het uitoefenen van je werk en / of activiteiten is waardevol. Ondanks de uitdagingen die het nu met zich meebrengt. Ook fijn om te zien dat het onderwijs weer gestart is, dat geeft verlichting voor het samenleven thuis. We hebben waardering voor onze docenten en leerkrachten dat ze dit alles voor elkaar hebben gekregen.

Zorg & voorzichtigheid

Natuurlijk blijft het van belang om aandacht te hebben voor hen die getroffen zijn door het coronavirus. Het heeft grote impact op mensen die het treft en op hun naaste omgeving. Laten we ook voor hen de voorschriften in acht blijven nemen. We zien dat het verleidelijk is, met de zomer voor de boeg, om van het weer te genieten en er samen op uit te gaan. Maar, blijf alert en zorg voor elkaar door de noodzakelijke richtlijnen in acht te nemen.

Samen positief!

We willen onze ondernemers een hart onder de riem steken. Het zijn heftige tijden voor iedereen. De komende tijd moeten we ons blijven inspannen voor maatregelen om het virus onder controle te houden. Gelukkig zijn er veel innovatieve ideeën, dat hebben winkeliers en horeca al laten zien. We roepen iedereen op - jong en oud - om met nieuwe ideeën samen positief vorm te geven aan de 1,5 meter - samenleving! De zomer staat voor de deur.  Geniet ervan, van de rust en de ontspanning. Hou vol en zorg goed voor elkaar!

De gemeenteraad van Meppel 

Uiteraard zijn raadsleden bereikbaar via telefoon, mail en andere digitale kanalen. Kijk hiervoor op gemeenteraadmeppel.nl