Informatiemarkt activiteiten 75 jaar Vrijheid

In 2019 en 2020 wordt in heel Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog herdacht, 75 jaar geleden. Meppel is bevrijdt op 13 april 1945. In 2020 worden daarom meerdere momenten van herdenken en vieren georganiseerd in de gemeente Meppel.

Vanuit het Comité 4 en 5 mei Meppel en de gemeente worden lokale initiatieven gecoördineerd. Het organiseren van meerdere momenten van herdenken en vieren in dit jaar zorgt het besef samen verantwoordelijk te zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties, gewaarborgd blijft. In de gemeente Meppel wordt daar veel waarde aan gehecht. Het jaar 2020 is een bijzonder jaar, omdat we dan 75 jaar in vrijheid leven. Vanuit de gemeente wordt hier extra aandacht aan besteed en daarbij wordt ook een beroep gedaan op de samenleving.

Informatiemarkt

Gemeente Meppel organiseert, in samenwerking met het Comité 4 en 5 mei Meppel, een informatiemarkt rond het thema 75 jaar Vrijheid. Tijdens deze markt presenteren verschillende lokale organisaties en instellingen hun plannen. De markt is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor het thema 75 jaar Vrijheid en voor initiatiefnemers van activiteiten rondom dit thema. Tijdens deze avond wordt de samenwerking en verbinding gezocht tussen de verschillende lokale initiatieven. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle initiatieven onder één ‘paraplu’ komen te hangen.

U bent woensdag 6 november van 20.00-21.30 uur van harte welkom in het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel.

Aanmelden via postbus@meppel.nl

logo 75 jaar vrijheid Meppel