Ondernemers en gevolgen Corona

Informatie en lokale regelingen voor ondernemers die gevolgen ervaren door Corona

Inkomensondersteuning

Overzicht Drentse steunmaatregelen

De 10 steunmaatregelen zijn een aanvulling op het pakket dat het kabinet aangekondigd heeft. Elke gemeente hanteert eigen voorwaarden en richtlijnen voor het toepassen van de maatregelen.
Het gaat om de volgende maatregelen:


Dowload een toelichting in PDF

Voor organisaties met subsidie gelden aanvullende uitgangspunten. Lees meer>>

Ondersteuning ondernemers via loket Ik ben Drents Ondernemer

Drentse ondernemers en ZZP'ers die in de problemen komen door de effecten van de coronacrisis kunnen voor ondersteuning terecht bij Ik Ben Drents Ondernemer. Het Drentse loket voor ondernemers, gefinancierd door de provincie Drenthe.

Arbeidsmarkt regio Zwolle

Gemeente Meppel is een van de deelnemende gemeenten binnen de regio Zwolle. Van hieruit is “Regio Zwolle Brigade” opgericht met onder andere het Meldpunt onder- en overbezetting. Meer informatie vindt u op “Samen uit de crisis regio Zwolle” Binnen de regio Zwolle is een Ontwikkelfonds Regio Zwolle voor de arbeidsmarkt beschikbaar. Van hieruit wordt aan werkgevers en zelfstandigen cofinanciering verstrekt voor om-, her- en bijscholing.

Meldpunt logistiek

Port of Zwolle heeft een meldpunt logistiek. Dit Logistiek en Transport Meldpunt heeft als doel vraag en aanbod naar personeel en middelen bij elkaar te brengen.

Online zaken doen

Topcentrum E-commerce helpt ondernemers die beperkt of nog helemaal niet online actief zijn. Bedrijven die graag hulp willen bij het opstarten van het online zaken doen, kunnen contact opnemen met Topcentrum E-commerce.

Contact en meer informatie