Versoepelingen sporten en bewegen

Met ingang van 1 juli zijn er verdere versoepelingen ingegaan omtrent sporten en bewegen.

Buitensportactiviteiten en sportkantines

Voor buitensportactiviteiten geldt dat er per 1 juli een aantal maatregelen zijn versoepeld. Zo vervalt de afstandseis van 1,5 meter voor alle sporten en sporters en zijn ook wedstrijden en toernooien weer toegestaan. Ook sportkantines kunnen weer worden gebruikt. Voor deze activiteiten en de sportkantines geldt dat de sportaanbieders zelf verantwoordelijk zijn voor het naleven van de richtlijnen en het opvolgen van de protocollen die door de sportbonden/branche-organisaties in afstemming met de overheid zijn/worden opgesteld. Voor de opening van de sportkantines geldt dat het protocol van Koninklijke Horeca Nederland moet worden gevolgd.
 
Het sportaanbod hoeft niet meer te worden gemeld bij de gemeente en sportaanbieders moeten zelf bepalen wat zij wel en niet kunnen en willen. De gemeente is verantwoordelijk voor handhaving op naleving van de richtlijnen en protocollen. 

Binnensportacitviteiten

Binnensportactiviteiten voor sportaanbieders met een eigen binnensportaccommodatie

Voor sportaanbieders die over een eigen binnensportaccommodatie beschikken, of een niet-gemeentelijke binnensportaccommodatie huren, geldt dat ze per 1 juli weer binnen mogen sporten en bewegen. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen en het opvolgen van de protocollen die door de sportbonden/branche-organisaties in afstemming met de overheid zijn/worden opgesteld.
 
Ook hier geldt dat het sportaanbod niet meer hoeft te worden gemeld bij de gemeente en sportaanbieders moeten zelf bepalen wat zij wel en niet kunnen en willen. De gemeente is verantwoordelijk voor handhaving op naleving van de richtlijnen en protocollen.

Binnensportactiviteiten in de gemeentelijke binnensportaccommodaties

Voor sportaanbieders die willen gaan sporten in een gemeentelijke binnensportaccommodatie geldt dat zij nog niet per 1 juli gebruik kunnen maken van deze accommodaties. Op welke termijn de gemeentelijke binnensportaccommodaties wel kunnen worden opengesteld is op dit moment nog niet te zeggen. We hopen daarover zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven. We rekenen op jullie begrip.

Naar het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF

Checklist versoepeling sportkantines