Laatste stand van zaken omtrent sport en bewegen

De voorwaarden voor het buitensporten voor jongeren van 13 t/m 18 jaar zijn versoepeld. Per maandag 1 juni 2020 geldt dat jongeren tot en met 18 jaar tijdens het sporten weer gewoon spelcontact mogen hebben tijdens het sporten.

Het Drentse protocol 'Buitensportactiviteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen' (PDF) en de noodverordening is herop aangepast.
 
De jongeren mogen vanaf 1 juni 2020 al weer gewoon spelcontact hebben. De andere landelijke richtlijnen blijven nog gelden: geen gebruik van douches/kleedkamers en zorg voor voldoende hygiënemaatregelen. Toeschouwers zijn niet toegestaan. 

Binnen sporten en sportkantines

Zoals het nu lijkt mag vanaf 1 juli onder strenge voorwaarden weer binnen worden gesport. Dit geldt specifiek voor sportscholen en fitnesscentra. Of dit ook gaat gelden voor bijvoorbeeld binnensportverenigingen en dansscholen is nu nog niet duidelijk.  Nu de opening van sportscholen en fitnesscentra (onder voorbehoud) van 1 september naar 1 juli is verplaatst, heeft het kabinet besloten de sportkantines en terrassen ook bij deze stap in de versoepeling te betrekken.
 
Het kabinet heeft hierbij aangegeven dat het alleen kan worden doorgevoerd wanneer de situatie dit toelaat. Over het gehele pakket van versoepelingen die voor 1 juli gepland staan, zal het kabinet dan ook eind juni definitief beslissen. Aanpassingen zullen waar nodig worden verwerkt in het Drentse protocol en de noodverordening.

Meer informatie

Voor vragen en/of overleg kunt u contact opnemen met de gemeente Meppel via 140522 of via sportmaatregelen@meppel.nl.