Informatie openstelling sport kinderen en jongeren

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 21 april jl. heeft premier Rutte aangegeven dat onder voorwaarden kinderen t/m 12 jaar en jeugd van 13-18 jaar vanaf 29 april weer mogen gaan sporten.
De sportaanbieders in onze gemeente zijn zaterdag 25 april geïnformeerd over het proces voor het opstarten van het lokale aanbod.

Binnen de provincie Drenthe is afgesproken dat we één lijn hanteren in de vertaling van de landelijke richtlijnen naar de lokale situatie. Zie ook het persbericht van de VDG (PDF) hierover.

De sportaanbieders is gevraagd het landelijke protocol (PDF) door te nemen en binnen de organisatie te kijken wat georganiseerd kan worden voor het sportaanbod.

Buitensport

Het kabinet heeft aangegeven dat het gaat om georganiseerd buiten sporten. Helaas is het nog niet toegestaan om binnen te sporten. Wel is het voor sportaanbieders met een binnensportaanbod toegestaan om ook buiten te sporten. Dit is voor de ene sportaanbieder wat makkelijker te organiseren dan voor de ander. Voor sportaanbieders die normaal binnen sporten, denkt Meppel Actief graag mee over het sportaanbod in de buitenlucht.  

Inventarisatie

De gemeente wil graag eerste ideeën en plannen inventariseren. Daarvoor hebben we een korte vragenlijst (.doc) opgesteld. Na invulling kan de vragenlijst uiterlijk 29 april a.s. teruggestuurd worden via postbus@meppel.nl.
Vervolgens zal zo spoedig mogelijk de vertaling van landelijk naar lokaal bekendgemaakt worden.

Sporten voor kinderen en jeugd is vanaf 29 april ook in Meppel in ieder geval (onder voorwaarden) weer mogelijk!

Meer informatie

Voor vragen en/of overleg kunt u contact opnemen met de gemeente Meppel via 14 0522.