Buitensporten voor volwassenen

Tijdens de persconferentie van afgelopen woensdagavond 6 mei heeft premier Rutte aangegeven dat onder voorwaarden ook volwassenen weer buiten mogen sporten, met uitzondering van de contactsporten. Helaas is het nog niet toegestaan om binnen te sporten.

Binnen de provincie Drenthe is afgesproken dat we één lijn hanteren in de vertaling van de landelijke richtlijnen naar de lokale situatie.

De Veiligheidsregio Drenthe heeft daarvoor het protocol over buitensportactiviteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen vastgesteld.

Belangrijkste veranderingen met ingang van 11 mei:

  • Volwassenen mogen weer buiten sporten in groepen, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches;
  • Zwembaden mogen onder voorwaarden weer gebruikt worden. Deze voorwaarden worden gebaseerd op de richtlijnen zoals ze komen vanuit de zwembadbranche en de VerenigingSport en gemeente
  • Nieuwe sport- en beweegactiviteiten in georganiseerd verband die in de openbare ruimte worden georganiseerd (niet op bestaande buitensportaccommodatie) moeten vooraf gemeld worden bij de gemeenten. 

NAAR HET AANMELDFORMULIER>>

Er zijn ook zaken ongewijzigd. Binnensporten blijft bijvoorbeeld verboden. Daarnaast moeten kantines gesloten blijven, zijn wedstrijden niet toegestaan en moeten de richtlijnen van het RIVM gevolgd worden.

Voor sportparken geldt dat zij extra aandacht moeten besteden aan de routing van de sporters die komen en gaan. Zeker nu er meer groepen gaan sporten. Toeschouwers zijn niet toegestaan en kantines blijven gesloten (ook geen loketfunctie).

Het landelijk protocol ‘Verantwoord sporten’ geeft richting in hoe te handelen bij het uitvoeren van uw sportactiviteiten. Dit protocol wordt ook via de sportbonden verspreid.

Meppel Actief kan meedenken over de invulling van uw sportaanbod en/of het organiseren van kennismakingsactiviteiten.