Aangepaste coronamaatregelen rondom sport met ingang van 14 oktober 2020

Dinsdagavond is tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge een gedeeltelijke lockdown afgekondigd om het aantal COVID-19 besmetting terug te dringen. Dat heeft helaas ook gevolgen voor het sporten en bewegen voor volwassenen.

De spelregels voor het sporten zijn vanaf 14 oktober 22:00 uur als volgt: 

  • Binnen en buiten sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. 
  • Voor binnen en buiten geldt dat er max. 4 volwassen personen (18+) samen mogen sporten. De groepen moeten onderling ruime afstand houden en mogen niet mengen.
  • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 sporters per zelfstandige ruimte. Dit met in achtneming van bovenstaande.      
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden en/of toernooien gespeeld. Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel onderling wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen. Dit geldt alleen voor topsporters met een status en voetballers uit de Eredivisie en eerste divisie.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht. 
  • De kleedkamers van de gemeentelijke binnensportaccommodaties die nu worden gebruikt als wachtruimte (dus niet om om te kleden), mogen nog steeds hiervoor worden gebruikt. Elke kleedkamer mag echter door max. 4 personen tegelijkertijd worden gebruikt en de 1,5 meter moet worden gehanteerd. De kleedkamers dienen als wachtruimte, om kruising van sporters in de binnensportaccommodaties zoveel als mogelijk te voorkomen.  
  • Het dringende advies is om vanaf 13 jaar in de gemeentelijke binnensportaccommodaties een mondkapje te dragen voorafgaand en na het sporten.

Naast bovenstaande regels gelden uiteraard nog steeds de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen met betrekking tot COVID-19, zoals bijv. thuis blijven bij klachten.

Op de website van de Rijksoverheid staat een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden m.b.t. de doorgevoerde maatregelen rondom sport.

Gebruiksvoorwaarden binnensportsportaccommodaties

De nieuwe maatregelen zorgen voor (kleine) aanpassingen in de aanvullende gebruiksvoorwaarden voor de gemeentelijke binnensportaccommodaties. Deze nieuwe aanvullende gebruiksrichtlijnen zijn gepubliceerd op de website van Gemeente Meppel.

Vragen? 

Voor vragen en/of overleg kunt u contact opnemen met de gemeente Meppel via 140522 of sportmaatregelen@meppel.nl.