Corona-nieuws

Verzamelde berichten over het Corona-virus

 • Avondklok

  22 januari 2021

  In heel Nederland geldt per 23 januari 2021 een avondklok. Alleen met een goede reden mag iemand tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends buiten zijn.

 • Ondernemers en gevolgen Corona

  21 januari 2021

  Informatie en lokale regelingen voor ondernemers die gevolgen ervaren door Corona

 • Samen tegen corona

  21 januari 2021

  Hoe ervaar je de corona-periode? Waar loop je tegenaan? Welke suggesties en ideeën heb je? Op welke vragen wil je een antwoord? Woensdag 16 december heeft de startbijeenkomst taskforce Corona plaatsgevonden.

 • Corona-hulp initiatieven

  21 januari 2021

  De gemeente krijgt aanbiedingen van instanties en particulieren die hulp willen verlenen. Velen helpen al de eigen buurt of straat. Hartverwarmend en ongekend in creativiteit!

 • Aanbod activiteiten

  23 december 2020

  Door de corona maatregelen worden alle inwoners getroffen, door de beperkingen in het sociale verkeer. Vooral kinderen, jongeren en ouderen hebben het extra zwaar, doordat hun structuur met school, sport, het ontvangen van bezoek doorbroken wordt. Vooral de sociale contacten met andere leeftijdsgenoten worden beperkt. Dit kan behoorlijk impact hebben op zowel de lichamelijke en ook het geestelijk welbevinden. Gemeente Meppel vindt het belangrijk dat inwoners aan activiteiten kunnen blijven meedoen.

 • Strenge regels verbonden aan carbidschieten in Drenthe

  25 november 2020

  Carbidschieten in Drenthe op oudejaarsdag wordt toegestaan. Dat is de uitkomst van het overleg dat de Drentse burgemeesters vanmiddag met elkaar voerden.

 • College bedankt wijkplatformen en dorpsvereniging

  Wethouder wijk- en dorpsgericht werken, Henk ten Hulscher, bedankt namens het Meppeler College en alle partners van het wijk- en dorpsgericht werken (Politie, Woonconcept en Welzijn Mensenwerk) de dorpsvereniging en wijkplatformen.

  Henk ten Hulscher, stond met de voorzitter van de dorpsvereniging Nijeveen (Klaas Neutel) bij dorpshuis “de Schalle” stil bij de ervaringen van afgelopen jaar waar corona een grote stempel op heeft gedrukt. Aansluitend overhandigde de wethouder symbolisch aan de dorpsvereniging een aardigheidje als dank voor hun inzet en die van alle wijkplatformen van afgelopen jaar.

 • Videobericht burgemeester Richard Korteland

  11 december 2020

  De burgemeester staat stil bij de komende feestdagen en roept op tot gespreid winkelen.

 • Mondkapje verplicht vanaf 1 december

  30 november 2020

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten.

 • Meldpunt Zorg & Corona

  28 oktober 2020

  Deel oplossingen en knelpunten en help de zorg voor jezelf en anderen beschikbaar en bereikbaar te houden!

 • Abonneren op nieuws over Coronavirus COVID-19

  Direct op de hoogte zijn? Je kunt je abonneren op de nieuwsberichten over corona van de Rijksoverheid.

 • Vermogenstoets Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers uitgesteld tot 1 april 2021

  05 oktober 2020

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers - Tozo - is een van de maatregelen van de rijksoverheid om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers verlengd

  30 september 2020

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers - Tozo - is een van de maatregelen van de rijksoverheid om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

 • TASO-regeling: Financiële tegemoetkoming voor amateursportorganisaties

  16 juli 2020

  Vanaf woensdag 15 juli is de TASO-regeling van kracht. TASO staat voor Tegemoetkoming AmateurSportOrganisaties. Deze regeling biedt amateursportorganisaties een financiële tegemoetkoming als er omzetverlies van ten minste 20% is geleden als gevolg van maatregelen tegen de verspreiding van Corona.

 • Informatie voor organisaties met een subsidie.

  20 april 2020

  Als gevolg van de maatregelen om het coronavirus in te dammen krijgen wij veel vragen over subsidies en gesubsidieerde activiteiten. Op deze pagina staan belangrijke uitgangspunten die uw vragen kunnen beantwoorden.

 • Aangepaste dienstverlening gemeente

  Meer informatie over wijzigingen in onze dienstverlening aan u.