Corona-nieuws

Verzamelde berichten over het Corona-virus

 • Ondernemers en gevolgen Corona

  25 maart 2021

  Informatie en lokale regelingen voor ondernemers die gevolgen ervaren door Corona

 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april. Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de rijksoverheid.

 • Samen tegen corona

  23 maart 2021

  Hoe ervaar je de corona-periode? Waar loop je tegenaan? Welke suggesties en ideeën heb je? Op welke vragen wil je een antwoord? Woensdag 16 december heeft de startbijeenkomst taskforce Corona plaatsgevonden.

 • Aanvraag Corona-ondersteuning

  16 maart 2021

  Gemeente Meppel wil belangrijke voorzieningen en instellingen overeind houden en biedt ondersteuning aan maatschappelijke niet-commerciële organisaties.

 • Vervoer naar de vaccinatielocatie

  15 maart 2021

  Op dit moment krijgen de oudste inwoners in onze gemeente een oproep van de GGD om een afspraak te maken om zich te laten vaccineren tegen COVID-19/corona in Assen. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de locatie te gaan.

 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

  De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is bedoeld voor inwoners uit Meppel die veel minder inkomsten hebben als gevolg van de coronamaatregelen. U komt hierdoor in de problemen met het betalen van uw woonkosten. De regeling loopt van 1 januari tot 1 juli 2021.

 • Hoe wordt mijn bedrijf toekomstbestendig? Gratis online info sessies

  03 maart 2021

  Speciaal voor ZZP-ers uit gemeente #Meppel die gebruik hebben gemaakt van de TOZO-regeling, organiseren we ism GOO Regio Zwolle gratis online info sessies op 8, 16 en 29 maart a.s.

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  26 februari 2021

  Update maatregelen per 1 maart

 • Videobericht burgemeester Richard Korteland

  26 februari 2021

  Terugblik burgemeester op een jaar coronapandemie.

 • Videoboodschap burgemeester Meppel

  23 februari 2021

  Een videobericht van Burgemeester Richard Korteland over lokaal bestellen en afhalen

 • Wmo-vervoer tijdens Corona

  06 februari 2021

  Het protocol voor Zorgvervoer, het protocol waar het Wmo-vervoer onder valt, is gewijzigd. Graag informeren wij u over de (tijdelijke) aanpassingen vanaf 8 februari 2021

 • Avondklok

  22 januari 2021

  In heel Nederland geldt per 23 januari 2021 een avondklok. Alleen met een goede reden mag iemand tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends buiten zijn.

 • Corona-hulp initiatieven

  21 januari 2021

  De gemeente krijgt aanbiedingen van instanties en particulieren die hulp willen verlenen. Velen helpen al de eigen buurt of straat. Hartverwarmend en ongekend in creativiteit!

 • Aanbod activiteiten

  23 december 2020

  Door de corona maatregelen worden alle inwoners getroffen, door de beperkingen in het sociale verkeer. Vooral kinderen, jongeren en ouderen hebben het extra zwaar, doordat hun structuur met school, sport, het ontvangen van bezoek doorbroken wordt. Vooral de sociale contacten met andere leeftijdsgenoten worden beperkt. Dit kan behoorlijk impact hebben op zowel de lichamelijke en ook het geestelijk welbevinden. Gemeente Meppel vindt het belangrijk dat inwoners aan activiteiten kunnen blijven meedoen.

 • Strenge regels verbonden aan carbidschieten in Drenthe

  25 november 2020

  Carbidschieten in Drenthe op oudejaarsdag wordt toegestaan. Dat is de uitkomst van het overleg dat de Drentse burgemeesters vanmiddag met elkaar voerden.

 • Mondkapje verplicht vanaf 1 december

  30 november 2020

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten.

 • Meldpunt Zorg & Corona

  28 oktober 2020

  Deel oplossingen en knelpunten en help de zorg voor jezelf en anderen beschikbaar en bereikbaar te houden!

 • Abonneren op nieuws over Coronavirus COVID-19

  Direct op de hoogte zijn? Je kunt je abonneren op de nieuwsberichten over corona van de Rijksoverheid.

 • Vermogenstoets Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers uitgesteld tot 1 april 2021

  05 oktober 2020

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers - Tozo - is een van de maatregelen van de rijksoverheid om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

 • TASO-regeling: Financiële tegemoetkoming voor amateursportorganisaties

  16 juli 2020

  Vanaf woensdag 15 juli is de TASO-regeling van kracht. TASO staat voor Tegemoetkoming AmateurSportOrganisaties. Deze regeling biedt amateursportorganisaties een financiële tegemoetkoming als er omzetverlies van ten minste 20% is geleden als gevolg van maatregelen tegen de verspreiding van Corona.

 • Informatie voor organisaties met een subsidie.

  20 april 2020

  Als gevolg van de maatregelen om het coronavirus in te dammen krijgen wij veel vragen over subsidies en gesubsidieerde activiteiten. Op deze pagina staan belangrijke uitgangspunten die uw vragen kunnen beantwoorden.

 • Aangepaste dienstverlening gemeente

  Meer informatie over wijzigingen in onze dienstverlening aan u.