Corona-nieuws

Verzamelde berichten over het Corona-virus

 • Coronatoegangsbewijs voor evenementen, horeca of culturele activiteiten

  28 september 2021

  Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en we volgen nog steeds de basisregels. Hierdoor kunnen we de verplichte 1,5 meter loslaten. Zo kunnen er in bijna alle locaties meer mensen binnen. Dit betekent wel dat de drukte toeneemt en ook het besmettingsrisico, als je bijvoorbeeld langere tijd naast iemand zit of staat. Het coronatoegangsbewijs is er voor die plekken waar het drukker gaat worden. Dat is soms best even wennen. Maar hiermee verlagen we het risico op besmetting en vergroten we onze veiligheid.

 • Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

  Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan.
  Lees verder op rijksoverheid.nl

 • Drenthe vaccineert

  Vaccineren zorgt ervoor dat je niet of veel minder ziek wordt door corona. Dat beschermt jou en zo beschermen we elkaar. Alle vaccins helpen ziekenhuisopnames voorkomen. Maak een afspraak of kijk waar je kunt prikken zonder afspraak!

 • Aanvraag Corona-ondersteuning

  02 augustus 2021

  Gemeente Meppel wil belangrijke voorzieningen en instellingen overeind houden en biedt ondersteuning aan maatschappelijke niet-commerciële organisaties.

 • Aanvraag subsidie Frisse start

  01 juni 2021

  Samen met de provincie Drenthe stellen we een subsidie van € 500,00 beschikbaar voor het organiseren van een activiteit door vrijwilligersorganisaties in Meppel. Zo kunnen zij een “Frisse start” maken zodra de corona-maatregelen dat toelaten. De subsidie is bedoeld voor sociaal-culturele activiteiten die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen in Drenthe.

 • Aangepaste dienstverlening gemeente

  Meer informatie over wijzigingen in onze dienstverlening aan u.