Corona-nieuws

Verzamelde berichten over het Corona-virus

 • Laatste stand van zaken omtrent sport en bewegen

  05 juni 2020

  De voorwaarden voor het buitensporten voor jongeren van 13 t/m 18 jaar zijn versoepeld. Per maandag 1 juni 2020 geldt dat jongeren tot en met 18 jaar tijdens het sporten weer gewoon spelcontact mogen hebben tijdens het sporten.

 • Verantwoord winkelen en terrasbezoek in Meppel Wat kan er wel of niet op 1 juni?

  02 juni 2020

  Op maandag 1 juni mogen eet- en drinkgelegenheden, met inbegrip van terrassen vanaf 12.00 uur, onder voorwaarden weer open voor gasten. Gemeente Meppel, de Meppeler Handelsvereniging, Horeca Meppel en Meppel Eventdesk hebben gezamenlijk een uitwerking gemaakt van de landelijke richtlijnen voor de binnenstad van Meppel. Doel is om prettig en veilig gebruik te kunnen maken van de binnenstad.

 • Noodverordening 1 juni 2020

  29 mei 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe heeft 29 mei 2020 een nieuwe Noodverordening vastgesteld. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de aangepaste maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Stadsbus Meppel gaat vanaf 2 juni weer van start.

  29 mei 2020

  Vanaf 2 juni a.s. kunt u weer gebruik maken van de Stadsbus Meppel volgens de dienstregeling. De capaciteit is beperkt tot 40%. Als u gebruik maakt van de stadsbus neemt u de voorschriften in verband met het coronavirus in acht.

 • Ook culturele activiteiten voor jongeren tot 18 jaar in buitenlucht toegestaan

  14 mei 2020

  Vanaf 29 april moochten kinderen en jongeren tot 18 jaar in de buitenlucht weer sporten. Nu kunnen ze ook in de buitenlucht deelnemen aan culturele activiteiten. De Drentse gemeenten hebben een protocol vastgesteld met richtlijnen voor aanbieders van deze culturele activiteiten.

 • Video update burgemeester Korteland 12 mei 2020

  12 mei 2020

  De corona-maatregelen zijn gisteren versoepeld. De burgemeester doet een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. Laten we verstandig omgaan met de nieuwe vrijheden. Belangrijk blijft: vermijd drukte, houd afstand, #alleensamenkrijgenwecoronaondercontrole

 • Aanmelden voor gratis online cursusaanbod

  07 mei 2020

  Burgemeester & wethouders van Meppel helpen juist nu inwoners om aan hun toekomst te werken. Honderd inwoners kunnen drie maanden lang gratis gebruik maken van het online aanbod via RegioOpleiders.

 • Ondernemers en gevolgen Corona

  30 april 2020

  Informatie en lokale regelingen voor ondernemers die gevolgen ervaren door Corona

 • Nieuwsberichten

  Verschenen nieuwsberichten over Corona van Meppel en de Veiligheidsregio.

 • Informatie voor organisaties met een subsidie.

  20 april 2020

  Als gevolg van de maatregelen om het coronavirus in te dammen krijgen wij veel vragen over subsidies en gesubsidieerde activiteiten. Op deze pagina staan belangrijke uitgangspunten die uw vragen kunnen beantwoorden.

 • Veelgestelde vragen

  07 april 2020

  Informatie over de onderwerpen waarover wij veel vragen krijgen bij het Klantcontactcentrum

 • Corona-hulp initiatieven

  07 april 2020

  De gemeente krijgt aanbiedingen van instanties en particulieren die hulp willen verlenen. Velen helpen al de eigen buurt of straat. Hartverwarmend en ongekend in creativiteit!

 • Aangepaste dienstverlening gemeente

  Meer informatie over wijzigingen in onze dienstverlening aan u.