Meppel prolongeert titel Fairtrade Gemeente

Meppel mag ook in de jaren 2017 en 2018 de titel Fairtrade Gemeente dragen. De landelijke jury is van mening dat Meppel nog steeds voldoet aan de criteria die gelden om deze titel te mogen dragen. In maart 2010 werd de titel voor het eerst aan Meppel toegekend.

Veel bedrijven en organisaties

In Meppel zijn veel bedrijven en organisaties die aandacht besteden aan fairtrade en fairtrade producten gebruiken of verkopen. Zo zijn er ongeveer 40 winkels en horecabedrijven die fairtrade producten verkopen en ongeveer 30 bedrijven en organisaties die fairtrade producten gebruiken. Dit zijn de bedrijven die bij de werkgroep fairtrade Meppel bekend zijn. Mogelijk zijn er nog veel meer die het gebruiken.

Werkgroep Fairtrade Meppel

De Werkgroep Fairtrade Meppel is constant bezig meer bekendheid te geven aan fairtrade producten. Het afgelopen jaar heeft ze bezoekers van de beurs Bewust Leven laten proeven van de fairtrade chocoladefontein en bij de Fiets4daagse fairtrade bananen uitgedeeld. Verder heeft ze traktaties uitgedeeld aan de gemeenteraad en de medewerkers van de gemeente, en heeft ze koffie geschonken in de Hoofdstraat tijdens het Feest van de Geest.

Brainstormbijeenkomst

Op 11 januari 2017 organiseert de werkgroep een brainstormbijeenkomst. Wie mee wil denken en mee wil helpen met de organisatie van fairtrade activiteiten is hierbij van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in het Stadhuis en begint om 19.30 uur. Aanmelden en meer informatie bij de secretaris van de werkgroep, Marjan Mulder.
Dit kan via postbus@meppel.nl